ORIGO med Kaja släpps i dag!

Origo är en hyllning till livet och döden, resan och evigheten. Trion Kaja, som nyligen fyllt tonåring, låter här sin särpräglade och personliga musik få rymma ett brett spektrum av känslouttryck i en kreativ mix av olika influenser.

Det har varit en lång och geografiskt ganska krokig resa under tillkomsten av Origo. Inspelningen har skett på flera olika platser på den uråldriga sjöbotten i Närke. Platser där konstnärer, musiker, pedagoger och barn låtit fantasi och kreativitet få råda...

Första sessionen skedda framför en sprakande brasa i konstnärerna Lars och Ingela Aggers fantastiskt fina gamla baptistkapell, numera konsert- och utställningssalen ”Aggers Hus”, i december 2017. Braskaminen matades flitigt med ved allteftersom tonerna i ”Tram No. 9” och "Vals till döden” fyllde rummet, letade sig in i väggarna och sög in atmosfären för att sedan förevigas via datorn. En vecka in på det nya året möttes vi vid en flygel i centrala Örebro, på kulturskolan där Livet en gång lärt sig spela fiol. Vi lärde oss att micka en flygeln och så spelades sviten ”Infinitus” in! Den tredje och sista sessionen ägde rum i ett gammalt stall i Norra Granhammar för nästan exakt ett år sedan. Stallet ligger intill en före detta folkskola där konstnärinnan Agneta Ljung levt och vävt sina gigantiska vävar sedan 70-talet. Nu huserar även en förskola i hennes hus och på avstånd kunde vi höra barnskratt och lek medans musiken till Alla vi och Irrfärden spelades in. Irrfärden hade då det mycket passande arbetsnamnet Gunghästen. Sedan har finfina gäster bjudits in, Lise-Lotte Noreluis på slagverk och live-eletronik samt Lisen Rylander Löve på tenorsaxofon, kalimba och liveelektronik! Och fenomenale Daniel Ögren har sedan lagt sin hand vid allt material i Studio Tasbäck. Mixat, delvis samproducerat och gästat. Mastering skötte eminente Classe Persson och foton är tagna av Nettan Kock! Kulturrådet och DalaPop bidrog stort till att göra projektet i sin helhet möjligt!
All kärlek till alla er som hjälpt oss på vägen!!

Med detta vill vi önska god lyssning! https://song.link/album/se/i/1453069005

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter