DUBBELRELEASE 17 maj! ZOBOP + ÅRSRINGAR

I dag släpper Kakafon 2 plattor! Den ena med en garvad gitarrist/musiker och producent som backat en hel rad grymma artister och nominerats till grammisar i olika konstellationer men som efter alla år i branschen nu gör solodebut... Den andra med en fenomenal duo som funnit varandra i äldre syd-dalsk spelmansmusik och bl.a.har tagit den över Atlanten via lekfulla stigar där varje låt får sin alldeles egna musikaliska skrud...

ZOBOP (Henrik Cederblom)
Henrik Cederblom (musiker med Den Fule, Sofia Karlsson, Daniel Lemma, Sofie Livebrant, Freddie Wadling m.fl.) har skrivit en samling låtar till ett album som fokuserar på melodi och groove, en urban världsmusik som hämtar sin inspiration ur dans i olika former. Zobop tar oss med till nya musikaliska mötesplatser. Här finns influenser från stilikoner som t.ex Zappa, Jeff Beck, Bill Frisell eller Tony Allen, men i grunden är låtarna spelmansmusik för elgitarr, saxofon, bas, beats och trummor. En låts väsen, hur det orkestrar beatet och vilken värld som öppnar sig genom melodierna och samspelet, är vad som gör musiken på Zobop till en helt egen plats att vistas på. Kvartetten bestående av Tapha Ndiongue - tr, Viktor Turegård - bas, Sten Källman - sax, perc och Henrik Cederblom - git, lapsteel bildades sommaren 2018 efter ett par års experimenterande med olika sättningar och koncept. Finn Björnulfsson gästar på albumets titelspår.
KÖP/LYSSNA HÄR!

ÅRSRINGAR (Ellinor & Leonor)
Årsringar bjuder på låtar från södra Dalarna som med lekfullhet och stor vördnad framförs i en dansant anda. Med den ovanliga sättningen femsträngad cello och fiol vitaliserar och levandegör Ellinor & Leonor låtar som vandrat från spelman till spelman eller hämtats ur gamla notarkiv. De väver stilfullt samman syddalska klanger och generationer av spelmanstradition med improvisation och influenser från skilda håll. Varje låt gör sin egen stilistiska resa via såväl klassisk barockmusik som pop och annan folkmusik. Cellisten Leonor Palazzo (BE) och riksspelmannen Ellinor Fritz vill med Årsringar, duons andra album, hylla de spelmän och stilbildande musiker som vandrat före.
KÖP/LYSSNA HÄR!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter