Debutalbum för ANNE KALMERING & STAHLHAMMER KLEZMER CLASSIC: VAYTER

I dag släpper vi den efterlängtade plattan VAYTER!
Anne Kalmerings röst liknar ingen annan. Med sina själfulla och varma tolkningar av sånger på jiddisch och ladino har hon länge varit en central gestalt inom svensk-judisk kultur och har sjungit för riksdag, kungahus och skolbarn, på festival, begravning och fest, i radio och TV. Nu släpper hon, tillsammans med kritikerrosade Stahlhammer Klezmer Classic, debutalbumet Vayter. Albumet visar klezmermusikens enorma bredd – judisk folkmusik möter kammar-musik och cabaret i suggestiva och lekfulla arrangemang. Stahlhammer Klezmer Classic har sina rötter i Stahlhammer Orchestra som verkade i Polen 1920 -1939 med bl.a. violinisten Semmy Stahlhammers farfar och farbröder. Under andra världskriget sändes musikerna till ghetton och utrotningsläger. Nu för Semmy familjetraditionen vidare med nya gruppmedlemmar. Titeln Vayter betyder ”vidare, framåt” på jiddisch, och albumet är en hyllning till alla som vandrat före med sina sånger och sin musik.
Lyssna/Köp Digitalt: https://song.link/album/se/i/1473597934

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter