NAVARRA släpper tredje plattan: I LJUSNINGEN!

Navarra är folkmusik med en nerv av storstadspuls och längtan efter morgonljus. Det är svettigt folkmusikgroove och stillsam tröst en gråsliten dag. ”I ljusningen” är bandets tredje och mycket efterlängtade album.

I snart ett decennium har Navarra synts på nationella och internationella scener och nått rakt in i hjärtat på en entusiastisk publik. De är kända som förnyare av sin genre och som en explosiv liveakt med en närvaro som skapar en närmast magisk stämning mellan band och publik. ”I ljusningen” ger oss folkmusik på klassiskt Navarravis med gruppens omisskännliga energi och spelglädje, men där finns också låtar som tänjer ordentligt på folk-musikbegreppet. En syster från Somalia, finnskogspop, telefonförsäljare och en längtan stor som månen får alla sina självklara platser när Navarras musik tar form. Texter med ett djupt och personligt bildspråk får färg och form i träffsäkra kompositioner. Arvid Kästels sambasmittade jazzfolkmusikpiano och Erika Risingers virtuosa fiolspel vilar stadigt på ett kreativt, kaxigt trumspel av Carl Johan Groth. Sofia Kunzes varma sångröst väver sig självklart in i helheten med nerv och expressivitet. I ljusningen, just när solen bryter sig igenom nattens slöja, finner vi Navarras magiska värld.

Arvid Kästel – piano, musik och text
Sofia Kunze – sång, text och musik
Erika Risinger – fiol
Carl-Johan Groth – trummor

Inspelning/mix: Johannes Lundberg, Studio Epidemin 2018.
Mastering: Hans Olsson Brookes

STREAMA HÄR!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter