VAPENLÖS • Camilla Åström och Petra Haraldson tolkar Karin Boyes dikter

Den 26 oktober år 1900 föddes den tidlöst drabbande, modiga och passionerade poeten Karin Boye. På årsdagen 120 år senare släpps nu jubileumsalbumet Vapenlös med ett urval av Boyes dikter, tonsatta av Camilla Åström & Petra Haraldson. Karin Boye berör. Hennes poesi känns märkligt aktuell och angelägen i vår tid och har alltid en starkt och djupt klingande egen ton. Sedan 2014 har Camilla Åström & Petra Haraldson följt i Karin Boyes fotspår och tonsatt ett personligt urval dikter med en stark ådra av både vemod och mod. Musiken förstärker och tillför nya och överraskande dimensioner till dikternas redan kraftfulla uttryck. På albumet medverkar också fem gästmusiker som ytterligare förhöjer gestaltningen av Boyes ord. Genremässigt rör sig Vapenlös sömlöst mellan olika genrer med influenser från visa, världsmusik, pop och konstmusik.

STREAMA/KÖP HÄR!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter