Release 26/2: VOCAL TRADITION med Vanja Modigh

“Det finns sånger som berör, det finns sånger som stannar kvar och det finns sånger som bara måste sjungas.” Vokaltrion Vanja Modigh har samlat några av dessa på sitt debutalbum Vocal Tradition. Här samsas svensk och nordisk folkmusik med georgisk polyfoni, kärnfull amerikansk old time, folkmusik från Korsika och egenkomponerad musik. Sköra, kraftfulla och innerliga sånger med rötter i olika folktraditioner. Vanja Modigh utforskar nyfiket röstens potential med en sammanflätande harmonik, säregna ornament, innovativa rytmer, kvartstoner och en sagolik klang. Vanja är ett anagram av sångerskornas förnamn och Modigh är ett ledord för vad de vill vara när de sjunger och väljer sin repertoar. Med stor dynamik och en bred palett av sångstilar sjunger de rätt in i hjärtat på den som lyssnar.

STREAMA/KÖP
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter