Albumrelease 30/7: STAND OUT med Eiwor Kjellberg Band

Eiwor  Kjellberg är riksspelman från Järvsö och hennes tredje album Stand Out är musik ur Hälsinglands blåaste skogar och djupa tjärnar, tätt mastigt samspel så in i bomben svängigt, dansant svettigt och med en nerv av fin skörhet så nackhåren sakta reser sig.
I Markus Räsänens arrangemang av Song for Dacha tas vi med på en svindlande resa genom Ukraina och i vissa partier riktigt syns de vidsträckta landskapet. I Ian Carrs arrangemang av Cyckelhandlarens dotter känns det som vi är på en cyckeltur där cyckeln till slut får vingar. I Emil Skoghs arr av Polarpolskan är attityd ordet! I Maya o Siggis vackra brudpolska glöder den stora kärleken, så otroligt innerligt och med ett magiskt samspel. Plattan är inspelad på Stallet, Stenegård Järvsö i mars 2021 av Markus Räsänen. Medverkar gör Eiwor Kjellberg fiol, Sara Karlsson Jerfström fiol, Robert Jerfström - fiol och viola, Markus Räsänen - dragspel, Ian Carr - gitarr och Emil Skogh - Kontrabas.

Release 2021-07-30
STREAMA/KÖP DIGITALT
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter