Singel ute 12/11: EL BURRITO DE BELÈN / KATSIVELLA + FLORES DE VIERNO / HÄR I VINTERNATTENS MÖRKER / DET ÄR EN ROS UTSPRUNGEN

Sedan ett decennium harföreställningen Midvintervaka värmt ljustörstande, frusna vintersjälar, från norr till söder, och nu firar Kaja & Tetra 10 år med jubileumsalbumet Vintra Solstico (Midvintersolstånd)!

A-sida: EL BURRITO DE BELÈN / KATSIVELLA
El burrito de Belén - Åsnan är på väg till Betlehem. Ay, vi har så mycket att bära, kånka och bära på, men nu är det dags att bara vara, bara vara här. Katsivella - En kärleksång till en flicka som är en Katsivella, ett resandefolk. Hon har en nejlika i håret vid örat och hennes steg får marken att vibrera så stjärnorna faller.

B-sida: FLORES DE VIERNO / HÄR I VINTERNATTENS MÖRKER / DET ÄR EN ROS UTSPRUNGEN
”När som solen vänder åter kan du höra sången vagga, när solen vänder åter se Maria när hon vyssar. Laj la la laj la...” Andra spåret bjuder på en galicisk Mariavisa med ny text av Ingrid Brännström och i arrangemang av Jonas Simonson. Den välkända Det är en ros utsprungen ryms också på detta spår, även den med en ny vers av Brännström.

När det på jorden händer
Att den som ej vill väl
Sig ångrar och omvänder
Och tänker på sin själ
Då hörs ur källans språng
Och djupt ur skogens viskning
En hoppets framtidssång


MEDVERKANDE
Maria Stellas (lead på Katsivella), Ingrid Brännström (lead på Flores...), Anna Ottertun – Sång och slv
Sanna Källman (lead på El burrito) – Sång och slv
Livet Nord – Violinquinton och mandolin
Camilla Åström – Dragspel
Jenny Kristoffersson – Kontrabas

Album ute 26/11!

STREAMA HÄR! eller på SPOTIFY HÄR
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter