Release 20/5: TRIO ROP + MURRE ERIKSSONI dag är det dubbelfest med två debutalbum!

TÄNK OM... med MURRE ERIKSSON

Den egensinniga visartisten och folkrockaren Miranda Murre Eriksson ifrån Smålands djupa granskog tar lyssnarna med på en känslomässig berg- och dalbana med sina underfundiga texter och följsamma melodier igenom glädje och sorg i livets stora och vardagens små stunder. Nu släpps hennes debutalbum Tänk om…
Miranda Murre Eriksson kommer ifrån den lilla byn Torsåsby i Västra Torsås som ligger i de södra delarna av Alvesta kommun och har sedan 14 års ålder, fart och flängt mellan tåg och bussar till olika platser och spelningar och spelat sin musik. På debutalbumet Tänk om… lyfts Murres akustiska låtar in i ett visrockigt rum. Där texter och spröd sång samsas med skitiga elgitarrer och ett komp med pondus, men också låtar där lågmäldheten får stå i fokus. Musik och texter som stannar kvar. 

STREAMA/KÖP

MELLAN OSS med TRIO ROP

Genom en brinnande vilja att berätta om den lilla människan och allt det där som känns så stort, tar Trio Rop avstamp i folkligt berättande och folklig vokal tradition. I den andan söker Trio Rop i sitt skrivande efter de allmänmänskliga formuleringarna för att synliggöra berättelser de saknar i folktraditionen. Berättelser om de avvikande, om samkönad kärlek och starka vänskapliga band. Med debutalbumet Mellan oss skapar Trio Rop med kraft och skörhet, lekfullhet och allvar, ett unikt vokalt ljudlandskap i vilket berättelsen tar plats. Berättelsen om ett uppbrott, en stor sorg, en återhämtning och livet som händer däremellan. Elin Buxfeldt, Petrix Hessel och Sofia Källman tar lyssnaren med till en helt stilla plats med motljus och vackra skuggningar. Medverkar gör också ytterligare sex röster.

Mellan oss finns allt och ingenting. Mellan oss bygger vi framtiden. Mellan oss finns syskonskapet, finns sorgen, finns kärleken, finns rop och viskningar. Det lever mellan oss.

STREAMA/KÖP

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter