Singelsläpp 5/8: JAG ÅKER UPP I LANDET med Gunnar Källström!

Detta är en gammal tradblues som dokumenterades redan 1928 då blueslegenden Henry Thomas spelade in den. 40 år senare blev låten något av ett ledmotiv under Woodstockfestivalen då bandet Canned Heat framförde och spelade in den. Texten var ett ställningstagande mot Vietnamkriget och en uppmaning  att vägra delta i kriget "Im going up the country - there is a brand new game that I´dont want to play". Gunnars tolkning är mer lagd på det personliga planet men traditionen och budskapet som fanns då lever så fort visan framförs!

Låten är den andra singeln från albumet Den roliges väg som släpps måndagen den 29/8.

Gunnar Källström - sång, musik, text
Martin Olsson - bas, gitarrer, trummor, slagverk, kör, inspelning, mix

Mastering: Petter Eriksson

STREAMA/KÖP
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter