Albumrelease: DEN ROLIGES VÄG med Gunnar Källström

Estradören, vispoeten och författaren Gunnar Källström bjuder lyssnaren välkommen till sitt tionde album Den roliges väg. Här återfinns visor om fred, nära relationer, barnets världar och tiden som passerar medan makaronerna kokar. Titeln korresponderar med Erik Lindegrens diktsamling Mannen utan väg och ger också en passning till Nils Ferlins dikt Rolige bror. Lindegrens avsikt var att ge uttryck åt sin samtids vanmakt under andra världskriget. Ferlins dikt är ett avsked av en god vän, en själsbroder i marginalen. Källström gör en nutidsreflektion på det personliga planet, en inåtvänd nyhetsspegel helt enkelt. Det viktiga och vackra med det här albumet är försoningens röda tråd invävd i inspiration från Jojje Wadenius, Joni Mitchell, Django Reinhardt och gammal pop. Plattan har arbetats fram i nära samarbete med multimusikern Martin Olsson som spelar i stort sett alla instrument på inspelningen och som också har suttit vid mixerbordet.

MEDVERKANDE
Gunnar Källström – Sång, text och musik
Martin Olsson – kontrabas, gitarrer, trummor, kör, rytm, inspelning, mix
Gästmusiker: Livet Nord – Fiol (Kaffetåren)
Mastering: Petter Eriksson

STREAMA/KÖP​
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter