Albumsläpp 9/9: JAG LJUGER MEST OM ALLT med Dina Grundberg

”Här har du min kärleksannons, jag ska berätta allt som jag är bra på! Men jag är inte bra på nåt, så jag ljuger mest om allt.” Den 9 september släpps Dina Grundbergs debutalbum, en skiva som bjuder på jazzig svensk viskonst med både skruv och finess. De personliga vardagsberättelserna, med finurliga texter står i centrum. Hennes sånger handlar om allt från hur man skriver en kärleksannons när man inte är bra på någonting alls, till historien om Åke med tandvärk. Hon skriver om söndagsångest och hur det känns att tycka synd om sig själv, men hon skapar också ljusa och hoppfulla bilder. Dina Grundberg backas upp av en lekfull blåssektion och ett svängigt komp där hon och hennes musiker hittar ett unikt uttryck. Tillsammans vandrar de i fotspåren efter profiler som Barbro Hörberg och Hasse & Tage, samtidigt som de skapar morgondagens jazzvisa. 

MEDVERKANDE
Dina Grundberg - Sång 
Felicia Roos - Saxofon
Tilde Schweitzer - Trombon 
David Stener - Piano 
Jakob Ulmestrand - Kontrabas 
Filip Öhman - Trummor
Gäst: Linnea Jonsson - Trumpet (spår 3 och 8)
Foto: Kristin Lidell
Inspelning, mix, mastering: Klara Goliger

STREAMA

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter