Albumrelease 30/9: TID med Nina Åkerblom Nielsen

Hur ska vi egentligen förhålla oss till tiden, som obönhörligt rusar fram och lämnar djupa spår i oss alla? Från ungdomens längtansfulla förväntan, genom besvikelse och sorg, till - i bästa fall - nyorientering och framtidshopp. Med albumet Tid vill sångerskan, pianisten och kompositören Nina Åkerblom Nielsen beröra lyssnaren med sånger från livets och årstidernas alla skiftningar.
 
Nina beskriver sig själv som genreöverskridande, men med en stor förkärlek för folkmusik och tidig musik. Efter masterexamen i sång vid Kungliga Musikhögskolan och turnéer runtom i världen med olika barockensembler, beslöt hon sig för att satsa helhjärtat på det egna komponerandet. 2018 kom albumet Some Solitary Wander, som bl a spelats ett flertal gånger i skotska Celtic Music Radio.

Efterhand kom arbetet med Tid också att bli en sorgebearbetning. Mitt under inspelningsperioden avled Ninas livspartner, sångaren och saxofonisten Peter Hjalmarsson, efter flera års kamp mot cancer. Låten Skrivet på mitt hjärta är tillägnad honom, men även deras första son som dog i magen i månad nio. På albumets sista spår Sången ser Nina framför sig hur hon och de två barnen hittar en ny väg framåt, med musiken som en helande kraft.

MEDVERKANDE
Nina Åkerblom Nielsen – sång, klaviatur, kompositör, textförfattare, arrangör
Greger Siljebo – violin
Stefan Wingefors - dragspel
Erik Ottosson - kontrabas
Peter Hjalmarsson - saxofon
Patrik Svanängen - gitarr
Martina Stenman - tvärflöjt
Leif Jonsson - slagverk
Håkan Molander - cello
Mart Hallek – violin
Sophie Bretschneider – viola

SPOTIFY

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter