Albumrelease 28/4: GRÄNSLAND med ANNA-KARIN ANDERSSON

Gränsland är Anna-Karin Anderssons episka solodebutalbum där hon bjuder in lyssnaren till en egen musikalisk värld av skira och vackert klanger blandat med kärvhet och tyngd. Med ett unikt framåtdriv och en sanslös förmåga att leka med rytmik och frasering, blandas traditionella folklåtar med egna kompositioner i passionerat solospel på hardangerfela och fiol. Med Gränsland undersöker Anna-Karin det musikaliska gränslandet mellan svensk och norsk folkmusik, mellan tradition och komposition, och gränslandet inom henne själv som artist. Gränslandet är en karg och vacker plats fylld av mystik och gamla sägner. Om du lyssnar riktigt noga kan du höra hardangerfelans magiska klang eka mellan bergen. Kall, klar och trolsk.

MEDVERKANDE  
Anna-Karin Andersson - fiol, hardangerfela
 
Inspelning och mixning: Felisia Westberg, Tambourine Studios, Malmö
Mastering: Markus Nilsson, Sunnanå Studios, Malmö
Foto: Martin Axelsson
Illustration och grafisk design: Emma Engström

STREAMA / KÖP DIGITALT
KÖP CD
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter