SIngelrelease 5/5: SOLACE / TRÖSTPOLSKA med LIVET NORD

Det började med en vacker men omöjlig kärlek. Sen en saga som blev en poetisk cirkusföreställning, om en flicka som sörjer en död fågel.

En dov basgång hade lunkat på ett tag, som för att stötta, hålla modet uppe och ge hopp om en väg genom sorgen. Men så en vacker septemberdag 2021, under repetitionerna med föreställningen Ska det vara såhär??! tog sagosorgen och kärlekssorgen varandra i hand och en nynnande tröstesång föddes. Snart fick sången sällskap av en hoppfull polska. Det var till en början naket och skört - bara en fiol och en röst, i flera lager.

Men stämmor kom till och musiken reste vidare till olika platser, växte sig allt starkare med flera trösteröster. Från köket hemma i Siljansnäs vidare till Rimbo, Musikaliska Kvarteret, Nevo Studio i Sundsvall, Studio Epidemin och Bunkern i Göteborg. Ändstationen blev ett litet härbre på Tibbleberget där den sista rösten kom till innan allt fick fara ut i universum. Det sköra och det mäktiga tog tillsammans med alla medverkandes personliga röster form och blev Solace/Tröstpolska.
Solace, eller Tröstpolska, handlar om tröst, om att omfamna sorgen men också kunna gå vidare. Om hur förlösande det kan vara att ödmjukt tillåta alla sina känslor få finnas där och om hur nära de egentligen ligger varandra. Om att kunna och våga vara både stark och sårbar.

Livet Nord - Violinquinton, sång och midiorgel
Johan Testad - Sång
Sofia Sandén - Sång
Henrik Cederblom - Elgitarrer
Daniel Wejdin - Kontrabas
Klas-Henrik Hörngren - Synthesizer

Musik/arr: Livet Nord
Art work: Sanna Haverinen
Mix: Klara Goliger
Mastering: Hans Olsson

Paperbird släpps på Kakafon Records den 19/5.
20/5 Trippelreleasekalas på Aftonstjärnan: Anna-Karin Andersson + GRÅ + Livet Nord ! Då med 15-mannaband!

Förboka på Kulturpunkten.nu
Varmt välkommen!!

SPOTIFY
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter