Singelrelease 15/3: UNDER ATTACK med DAN BERGLUND + Biljettsläpp till höstturnén!

”Jag hade melodin i huvudet till Bob Dylans klassiska ”Just Like Tom Thumb’s Blues” när jag skrev texten till ”Under Attack”. Texten ska ses som en rolldikt. En av oräkneliga. Jag ville hålla tonen lättsam, humoristisk. Sångens ”jag” är en man som inte längre känner igen sig i sin värld. Han tycker sig attackerad av dunkla krafter, utsatt för en woke-konspiration. Det föll sig naturligt därför att presentera den i gubbrockens utstyrsel.”
- Dan Berglund

Redan som tjugoåring gjorde sig Dan Berglund ett namn som singer/songwriter. ”Suverän skildrare av 70-talets verklighet” löd rubriken till Aftonbladets recension 1975 av hans klassiska LP ”En järnarbetares visor”. Några decennier och en handfull hyllade plattor senare, släpper sjuttioåringen ett nytt album, ett fullmatat livfullt statement – ”Liv och dikt” på Kakafon Records den 17 maj. I dag släpps alltså första singeln ”Under attack” och kl.10.00 släpps biljetterna till höstturnén!

Dan Berglund - sång
Bengan Blomgren - slidegitar
Erik Bodin - trummor
Henrik Cederblom - akustisk och elektrisk gitarr, gurka
Harald Svensson - orgel, wurlitzer
Viktor Turegård - bas

Inspelning och Mix: Henrik Cederblom, Studio Epidemin
Mastering: Petter Eriksson, Studio Folkhemmet
Foto: Eva Brandin
Omslag: David Andreas

STREAMA HÄR!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
HÖSTTURNÈ
13/9 Stora Teatern, Göteborg
14/9 Babel, Malmö
20/9 Katalin, Uppsala
21/9 Södra Teatern, Stockholm
 
BILJETTER
Tre kvällar på Aftonstjärnan 23-25/5 sålde slut direkt så säkra din plats nu!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter