Albumrelease 17/5: LIV OCH DIKT med DAN BERGLUND

Redan som tjugoåring gjorde sig Dan Berglund ett namn som singer/songwriter. ”Suverän skildrare av 70-talets verklighet” löd rubriken till Aftonbladets recension 1975 av hans klassiska LP ”En järnarbetares visor”. Några decennier och en handfull hyllade plattor senare, släpper sjuttioåringen ett nytt album, ett fullmatat livfullt statement – Liv och dikt på Kakafon Records den 17 maj.

Dan Berglund är en av vår tids mest framstående visdiktare. Han har beskrivits som en blandning av djupsinnig filosof, arg gatukämpe och kolsvart humorist. Med sitt sjunde album Liv och Dikt bjuder Dan Berglund på dråplig humor, vrede och ömsinthet med formsäker elegans. Sånger med berättelsen om migranten som måste korsa havet i en fullastad, bräcklig farkost, eller om sångaren själv där han ligger i bilens baksäte och sjunger Dan Andersson på väg till jobbet en vintermorgon för länge sedan. Vi möter honom också som barn en midsommarafton när det är dans i Folkets Park och i trivsamt samspråk med finska krigsveteraner. Tillsammans med en ensemble högprofilerade musiker klär han berättelserna i traditionell viskostym, finsk tango, psalm, dansband, tysk 20-talscabaré och brötig rock. 

Dan Berglund - sång, kompositör, textförfattare
Henrik Cederblom - gitarrer
Harald Svensson - piano, dragspel, tramporgel
Viktor Turegård - bas
Lisen Rylander Löve - tenorsaxofon
Erik Bodin - trummor
Staffan Svensson - trumpet, flygelhorn
Bengan Blomgren - gitarr

Inspelning och Mix: Henrik Cederblom, Studio Epidemin
Mastering: Petter Eriksson, Studio Folkhemmet
Omslag: David Andreas
Foto: Eva Brandin

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter