Snett ljus • GRÅ

KAKADA006 • Release 2023-04-21

Singelsläpp 17/2: Krokus
 

GRÅ berättar om när livet skaver och om när längtan vägrar att ge vika. GRÅ är lugnet och eftertanken, men också åren som gått; det grå i håret som är där för att stanna. Där finns poetisk vardag som skir akustisk visa – för den som stannar upp och lyssnar. GRÅ spelar poetisk visa där texterna får ta stor plats.

GRÅ bildades våren 2021 när Petra Haraldson fick höra Johanna Björneke Wirgårds undanstoppade sånger. 
Nytt material blandades med det gamla och tillsammans med basisten Daniel Wejdin spelade de under vårvintern 2022 in delar av det material som kommer att rymmas på debutalbumet SNETT LJUS som släpps den 21 april 2023.

Mer info, presstext och nerladdningsbara bilder kommer så småningom.


 

Låtlista/Lyssna

Kommer snart!

www.gra-ton.se

SINGEL 3
GRÅ • KROKUS
GRÅ går in i ledan. I en stad där gatorna är många finns ändå ingenstans att gå. Han är knäckebröd i sängen, hon är ful och du är svår att tycka om. Ändå sjunger GRÅ om krokusen. För den finns där, dold under snön.
GRÅ släpper nu sin tredje singel – KROKUS -en sång om om ett grått februari, om när livet går långsamt, men framför allt handlar KROKUS om hoppet och tron att det ändå löser sig.  I april kommer GRÅ:s debualbum “Snett ljus”.
Medverkande: 
Johanna Björneke Wirgård – gitarr och sång  
Petra Haraldson – piano och sång 
Daniel Wejdin – kontrabas
STREAMA/KÖP • WEB 
Release 2023-02-17
SINGEL 2
GRÅ • SKRIDSKOR
Lagom till att isarna börjar lägga sig är det dags för GRÅ:s andra singel och första musikvideo. Skridskor är en betraktelse över vad vi ger vidare, att våga släppa taget om den lilla kalla barnhanden och vända upp ansiktet mot snön som sakta faller ner. Under våren kommer debutalbumet Snett ljus. Medverkande: Johanna Björneke Wirgård – gitarr och sång,  Petra Haraldson – piano och sång, Daniel Wejdin – kontrabas, Gustav Davidsson - Trombon, Therese Borglin – kör, Edit Björneke Wirgård – kör  

STREAMA/KÖP

MUSIKVIDEO
Release 2022-11-18
SINGEL 1
GRÅ • FORSTSÄTT GÅ
GRÅ berättar om när livet skaver och om när längtan vägrar att ge vika. GRÅ är lugnet och eftertanken, men också åren som gått; det grå i håret som är där för att stanna. Där finns poetisk vardag som skir akustisk visa - för den som stannar upp och lyssnar. På debutsingeln Fortsätt gå berättar GRÅ om kärlek som inte slår omkull, men smyger upp vid sidan och ändå är påtagligt stor. Men räcker den? Under våren kommer debutalbumet Snett ljus. Medverkande: Johanna Björneke Wirgård – komposition, sång och gitarr, Petra Haraldson – sång och piano, Daniel Wejdin - kontrabas.

STREAMA/KÖP 
Release 2022-10-14