Bangatan • Fia Ekberg

KAKACD044 • Release 26/3

MANIFESTPRIS 2022!

ÅRETS VISA
”Med personliga texter och egensinniga melodier bjuder årets vis-skiva på en både ämnesmässig och musikalisk bredd. Rösten, som skimrar av värme och vemod, bär fram den röda tråden av uppriktighet som går igen i alla visor på skivan.”


Singlar
• 11/12 En stilla natt
• 29/1 Vackrare nu

Snart kommer även ett fint pressblad att läggas upp här!
Ladda ned bilderna/pressrelease genom att klicka på dem.
Vänligen ange fotografens namn vid publicering.
Omslagsfoton (på Bangatan i röda byxor): Adam Ekholm | Övriga bilder: Magnus Bergström.

Läcker pop och hjärtskärande visor med inslag av blues, spoken word och cabaret kläs i krispiga gitarrer och delikata syntljud.

Fia Ekberg är musikalartisten som blev låtskrivare och vispoet och Bangatan är hennes hem. Med påtaglig närvaro och nakna texter berättar hon sin historia utan skyddsnät och fallskärmar. Det är vardagsrealism och storslagen längtan som får falla fritt tillsammans.

 
Fia spelar sina vanligtvis sina sånger solo eller med trion My Quiet Companion. I samma trio har hon också under senare år släppt platta (My Quiet Companion 2015) och turnerat med konsertprogrammen: Hungriga hjärtan- Springsteen på vårt sätt och 80-talsbarn. Debut EP’n med egna sånger - All the Small Details kom 2013 och med den i bagaget har hon rest runt och spelat i Sverige, USA, Danmark, Tyskland, Irland och Grönland. Nu 8 år senare är det dags för Bangatan – hennes första fullängdsplatta, helt på svenska.
 
Livet levt från Bangatan, ett stenkast från Stigbergstorget i Majorna, Göteborg, utgör grunden för detta personliga album. Det är sånger om att älska, åldras och att finnas till. Om att våga leta efter kärleken igen, en andra, tredje gång. Om att vilja leva så att en går sönder innan det tar slut. Om att vara förälder men känna sig liten och maktlös. Om att vara så arg att en vill slåss. Och att längta efter tillhörighet och försoning.

Grunden till plattan är inspelad av Fia själv, i vardagsrummet och köket på Bangatan, i händelsernas centrum, någonstans mitt emellan rollen som scenkonstnär och rollen som förälder till tonåringar. Patrick Rydman är producent, medmusiker och medskapare av plattan och några musikaliska gäster förgyller och fördjupar soundet och berättelserna ytterligare.

Ett album mitt i livet, som en nattlig dans genom Majorna. Vi hör spår av bla. Eva Dahlgren, Peter le Marc och Ted Gärdestad, men framförallt hör vi spår av Fia själv.


MEDVERKANDE
Fia Ekberg
- sång, akustisk gitarr, elgitarr, bas, beats, keyboards och kör
Patrick Rydman - keyboards, piano, trumpet, akustisk gitarr, elgitarr, kontrabas, programmerad bas, beats/slagverk, sounds, programmerade stråkar och kör.
Henrik Cederblom - elgitarr och e-bow
Sten Källman - sopransax
Marianne Holmboe och Anna Ottertun - kör  

Rekommenderade radiospår: Bangatan, Vackrare nu, Dansa
Facebook: https://www.facebook.com/FiaEkbergsingersongwriter
Instagram@soundsofsofia


PROMOTION
Peter Holmstedt
Mail: peter.holmstedt@telia.com
Telefon: 070–879 02 10
 

Låtlista / Lyssna

1. Bangatan
2. Dansa
3. Kanske är du som jag
4. Jag tycker om dig
5. Ibland så snöar det i maj
6. Nålar
7. En stilla natt
8. Vackrare nu
9. Mellan raderna

www.sofiaekberg.com
 

SINGEL 2
FIA EKBERG • VACKRARE NU
"Plötsligt slutade människor lägga märke till henne sa hon, som om ett filter lagt sig över hela hennes väsen. Jag tyckte det var en märklig berättelse. Men sen kom det fler och fler bekännelser från vänner- mest kvinnor, som upplevt att de blivit osynliga för världen när de kommit upp i en viss ålder”. Vackrare nu är Fia Ekbergs bekännelse. En pop-dikt, En hiphop-visa,  en kampsång.
En kärleksfull hyllning till att bli äldre, klokare och vackrare. Till våra förebilder och alla som kommer efter. Det här är singel nummer 2 från plattan Bangatan, med release  26/3.
Release 2021-01-29
SINGEL 1
FIA EKBERG • EN STILLA NATT
En stilla natt har lagt sig över Bangatan i Göteborg. Spårvagnarnas gnissel har tystnat och här, bara ett stenkast från Stigbergstorget, har artisten och låtskrivaren Fia Ekberg levt de senaste tolv åren av sitt liv. Nu släpps den första singeln En stilla natt från kommande albumet Bangatan. Som en kärleksfull viskning i mörkret. En sång som vaggar dig, inte till sömns, utan till vakenhet och eftertanke. En luftig och öm julklapp, som en serenad till alla som ensamt vakar i vinternatten.
Release 2020-12-11