Den roliges väg • Gunnar Källström

KAKADA003 • Release 29/8

Singlar
Sjung en sång för fred (Release 10/6)
Jag åker upp i landet (Release 5/8)

Ladda ned omslag och pressreleaseblad genom att klicka på bilden.
PRESSBILDER finner du HÄR!

 

Gunnar Källström estradör, vispoet och författare bjuder lyssnaren välkommen till sitt senaste
album Den roliges väg. Det är det tionde i ordningen och här återfinns visor om fred, nära
relationer, barnets världar och tiden som passerar medan makaronerna kokar.


”I ditt hjärta finns de allihop, de som skaver i vår samhällsgrop, som ej får plats i vår systemkö, som går i dimman med ett rop.” De här sångerna är till dem som längtar efter fred och ro och tillhörighet. Det gör vi naturligvis alla men de som befinner sig i hart när omöjliga situationer behöver musiken och konsten, i sin vardag och i sina inre hemliga rum. Vi har lärt oss genom historien att visor inte bara kan vara till tröst, de kan rent av bygga nya världar! Låter det förmätet? Ambitionsnivån är hög på Gunnars nya och som Woody Guthrie sa: “Them who dont like me can leave me alone”

Titeln korresponderar med Erik Lindegrens diktsamling Mannen utan väg och ger också en passning till Nils Ferlins dikt Rolige bror. Lindegrens avsikt var att ge uttryck åt sin samtids vanmakt under andra världskriget. Ferlins dikt är ett avsked av en god vän, en själsbroder i marginalen. Källström gör en nutidsreflektion på
det personliga planet, en inåtvänd nyhetsspegel helt enkelt. Det viktiga och vackra med det här albumet är försoningens röda tråd invävd i inspiration från Jojje Wadenius, Joni Mitchell, Django Reinhardt och gammal pop.

Plattan har arbetats fram i nära samarbete med multimusikern Martin Olsson som spelar i stort sett alla instrument på inspelningen och som också har suttit vid mixerbordet.

MUSIKER
Gunnar Källström
– Sång
Martin Olsson – Kontrabas, Gitarrer, trummor, kör, rytm
Livet Nord – Fiol (Kaffetåren)
 

LIve

2/9 Kvarteret Ödlan, Jönköping
9/11 Teater Aftonstjärnan, Göteborg (releasekonsert)
16/11 Kustens hus, Göteborg

Promotion

KONTAKT
Gunnar Källström
E-post: gunnar@kakafon.com
Telefon: +46 (0)734 33 13 09

Låtlista / Lyssna

1. Sjung en sång för fred
2. Jag åker upp i landet
3. Sommarens sista värmande dag
4. Vårdkön
5. Husqvarnaverken
6. Lillebror
7. Solen står redan högt
8. Herregud vad det är skönt
9. Göken är hurtig
10 Hund och hår
11. När isen rämnar
12. Blåbärstrollet
13. Kaffetåren
14. Sitter i ett fönster

www.gunnarkallstrom.se
 

SINGEL 2
GUNNAR KÄLLSTRÖM • JAG ÅKER UPP I LANDET
Jag åker upp i landet är en gammal tradblues som dokumenterades redan 1928 då blueslegenden Henry Thomas spelade in den. 40 år senare blev låten något av ett ledmotiv under Woodstockfestivalen då bandet Canned Heat framförde och spelade in den. Texten var ett ställningstagande mot Vietnamkriget och en uppmaning  att vägra delta i kriget "Im going up the country - there is a brand new game that I´dont want to play". Gunnars tolkning är mer lagd på det personliga planet men  traditionen och budskapet som fanns då lever så fort visan framförs!
STREAMA/KÖP
Release 2022-08-05
SINGEL
GUNNAR KÄLLSTRÖM • EN SÅNG OM FRED
Den här visan är skriven efter läsning av Gunilla Bergstöms Alfons och soldatpappan. Jag läste bilderboken för min lille son och slogs av hur tappert djur och natur kämpar på, utan att tänka på det (tror jag) fortsätter de dag ut och dag in att bygga sina bon, hjälpa sina ungar och kuta runt. En flodhäst skulle aldrig komma på tanken att rota sönder grannens revir! Gunnar Källström - sång, text och musik. Martin Olsson - kontrabas, gitarrer, slagverk, kör, inspelning och mixning.
STREAMA/KÖP
Release 2022-06-10