Vi går på gult
• Karl Heldal

KAKACD031 • Release 2018-02-15

Ladda ned genom att klicka på bilderna.

Med sitt tredje album har den norske visartisten Karl Heldal sökt tilflykt bland svenska visevenner. Karl Heldal har skrivit en samling visor som ramas in av ett starkt engagerande patos.

Sångerna är kommentarer och reflektioner över den tid vi lever i här och nu. Det handlar om på vilket sätt vi väljer att bemöta våra medmänniskor. Det fina är att dessa nutidsreflektioner finner sin grund i ett personligt, kritiskt existentialistiskt sökande. Istället för staplade moralkakor bygger Heldal sitt universum av lika delar tro, hopp och tvivel. De musikaliska arrangemangen är noggrant framställda för att lyfta upp och genomlysa texten, föredömligt enkelt och effektivt.

Kjære lytter!
Med dette albumet har jeg satt sammen låter med tekster som spenner fra det nære, personlige til hva som ligger som en skygge over vår samfunnspolitiske hverdag. Klima- og flyktningkrise har tatt bo i vår virkelighet, og stiller oss nye spørsmål uten svar. Konflikter oppstår i våre holdninger til dette hvor likegyldigheten er vår verste fiende. Hva gjør vi, og hva gir vi videre til neste generasjon? Men like viktig er det å gi plass for varme, kjærlighet, drømmer, og fantasi. Og det er kun oss selv som kan «male dagen hel»!


- Karl Heldal, februar 2018

MEDVERKANDE
Martin Olsson – kontrabass, gitar, perk, piano
Emilie Heldal Lidsheim – fiolin, bratsj, koring
Bjørge Verbaan – piano (Jeg maler dagen hel)

 

REcensioner

LÅTLISTA / LYSSNA

1. Godt å være nær deg
2. Vi går på gult

3. Bror
4. Slumreland
5. Neda, kom hjem
6. Stille
7. På flukt
8.Tomhetens paradis
9. Jeg maler dagen hel
10. Til Emilie
11. Melankolia
12. Tankedans

www.karlheldal.no