ANNA EKBORG • SOLO

 KAKACD045 | KAKALP006 • Release 9/7 + 27/8


30/4 Singel 1: Vårvindar friska
18/6 Singel 2: Höök Olle nr.1
9/7 Digitalt albumsläpp!
27/8 Fysiskt albumsläpp med releasekonsert i Falun!

Pressreleaseblad och omslag kommer snart.
Nedladdningsbara bilden kommer också snart.

Anna Ekborg är en utav den yngre generationens folkmusiker som på senare år har etablerat sig på den svenska folkmusikscenen, både som soloartist och som ensemblemusiker i bland annat stråktrion Northern Resonance. 

Anna är uppvuxen i Falun och Rättvikspolskorna är det som ligger henne allra varmast om hjärtat. Genom mentorer som Ellika Frisell, Mikael Marin, Hadrian Prett och Per Gudmundson samt genom gamla arkivinspelningar bär Anna med sig en otrolig låtskatt och under 2021 släpper hon sitt första soloalbum med den repertoaren hon har samlat på sig genom åren. 

Med en längtan efter att hitta nya influenser och att utforska musikens gränser tillsammans med en nyfikenhet och inspiration från tidigare generationers spelmän sätter Anna sin personliga prägel på den musik som hon bär med sig. Med en medvetenhet i sitt spel bjuder hon åhörarna på ett uttrycksfullt samt djupt rotat fiolspel med en stor personlighet där låtarna växer för varje omtag.

 


Besök Annas hemsida för mer info:
www.annaekborg.com
 

SINGEL 1
ANNA EKBORG • POLSKA EFTER MASEIW 
"För fem år sedan upptäckte jag arkivet på Folkmusikens Hus i Rättvik. Jag fick en lista från Per Gudmundson med spelmän från Rättvik som han trodde att jag skulle gilla. Jag började gå igenom listan och fastnade för spelmannen vars namn stod högst upp på listan, Petters Erik Eriksson. Sedan dess har Petters Eriks spel varit en stor inspirationskälla för mig och en stor del av min repertoar består idag av låtar efter honom. Den här polskan är en variation på Vårvindar friska, en mycket spridd melodi som finns i flera olika variationer. Den här är efter Petters Erik, som sedan har förts vidare genom Paul Bäckström till Per Gudmundson och nu är det min tur att sätta min egna prägel på den här melodin." - Anna Ekborg
Release 2021-04-31