Mellan oss  • Trio Rop

KAKACD050 • Release 2022-05-20

1/4 Singel 1: Släpp ut mig
22/4 Singel 2: Kasta
20/5 ALBUMRELEASE!

Klicka på bilderrna för nedladdning. Vid publicering ange fotografens namn: Linnéa Cramer
Snart kommer även nedladdningsbar pressrelease upp här.

Med kraft och skörhet, lekfullhet och allvar, skapar Trio Rop ett unikt vokalt ljudlandskap i vilket berättelsen tar stor plats. Debutalbumet Mellan oss bjuder på berättelsen om ett uppbrott, en stor sorg, en återhämtning och livet som händer däremellan.

Genom en brinnande vilja att berätta om den lilla människan och allt det där som känns så stort, tar Trio Rop avstamp i folkligt berättande och folklig vokal tradition. En tradition där man förr förde vidare berättelser med sång för att komma ihåg och dela händelseförlopp med andra. I den andan söker Trio Rop i sitt skrivande efter de allmänmänskliga formuleringarna för att synliggöra berättelser de saknar i folktraditionen. Berättelser om de avvikande, om samkönad kärlek och starka vänskapliga band. Med sina nytänkande kompositioner tar sångarna Elin Buxfeldt, Petrix Hessel och Sofia Källman oss med till en helt stilla plats med motljus och vackra skuggningar.

Trio Rop bildades på Skurups folkhögskola 2016 och släppt flera singlar samt en EP, Hon kisar mot mig. Debutalbumet Mellan oss är inspelat av Klara Goliger på Music a matic hösten 2021 och släpps den 20 maj. Medverkar gör också ytterligare sex röster.

Mellan oss finns allt och ingenting. Mellan oss bygger vi framtiden. Mellan oss finns syskonskapet, finns sorgen, finns kärleken, finns rop och viskningar. Det lever mellan oss.

MEDVERKANDE
Elin Buxfeldt - Sång
Petrix Hessel - Sång
Sofia Källman - Sång

Gästsångare:
Magdalena Eriksson 
Maja Kamne 
Klara Goliger 
Klara Ahlersten 
Amanda Frisk
Annie Engvall
 

Presskontakt

Peter Holmstedt
Mail: peter.holmstedt@telia.com
Telefon: 070–879 02 10


Albumet är producerat med stöd från Statens Kulturråd.
 

Låtlista/Lyssna

1. Barndom
2. Undran
3. Magplask
4. Släpp ut mig 
5. Kasta
6. Följa
7. Föra
8. Simma aldrig ensam
9. Släpp ut mig
10. Låt henne gå
11. Exvals
12. Mellan oss

Facebook  
Instagram 
Youtube 
 

Live

20/5 Releasekonsert på Göteborgs dramatiska teater 
4/7 Forsviks bruk 
11/7 Gräfsnäsgården, Göteborg 
12/7 Frölunda, Göteborg
24/9 St Pauli Kyrka, Malmö
30/9 Folkmusikkaféet Allégården, Göteborg

SINGEL 1
TRIO ROP • SLÄPP UT MIG
En kollektiv desperation. En längtan av befrielse och strävan efter att få vara oss. Hela oss. Tillsammans med sex andra röster släpper Trio Rop sin första singel från debutalbumet Mellan oss.
STREAMA
Release 2022-04-01 | PRESS
SINGEL 2
TRIO ROP • KASTA
Kasta är den andra singeln ur det kommande albumet Mellan oss. Det är skört och sårbart att bli sviken av kärleken själv. Rösterna berättar om den rena sorgen som man genomlever i ett uppbrott. Får man kasta bort en kärlek som vill mer? Elin Buxfeldt - sång Petrix Hessel - sång och Sofia Källman - sång, text & musik.
Release 2022-04-22 | PRESS