SÅnger ur drömmens reservoar • Magnus Marcinkowski Pettersson

KAKACD055 • Release 2023-02-24

Pressbilder och mer info kommer.

Med albumet Sånger från drömmens reservoar presenterar Gotlandsbördiga Magnus Marcinkowski Pettersson personliga texter och lyriska, melankoliska tonsättningar i konst- och folkmusikalisk skrud. Existentiella teman uttryckt med vardaglighet i språket, där dialekten lyser igenom. Autenticitet, närhet och enkelhet.
 
Somliga tar tid på sig för att bli klara, mogna och våga sig ut. Hur länge behöver du fila på en låt innan den kan anses vara färdig? I evighet, en sång blir aldrig färdig enligt Magnus och just det har gjort att tillkomsten av det här albumet har behövt tid. Sångerna handlar om att släppa taget, att hitta rätt, om vad som finns kvar när din tid är förbi. Om att ta sitt inre barn i handen och våga leka. Om att se sin egen roll i större sammanhang. Texterna är sökande och belyser en tillvaro byggd på autenticitet, ärlighet och nyfikenhet. Acceptans inför de utmaningar livet bjuder oss. Tyngden, men också kraften och gåvorna i föregående generationers val och erfarenheter. Mellan raderna skymtar psykisk ohälsa, missbruk, utanförskap och längtan efter att kunna flyga och sjunga fritt. Aldrig svart-vitt aldrig förenklat. 
Tillsammans med en ensemble bestående av etno- och konst-musiker från Göteborg skapas meditativ och drömsk musik som på ett inkännande sätt stöttar visans text och stämning.

Magnus Marcinkowski Pettersson är vissångare född och uppvuxen på Gotland, numera bosatt i Göteborg. Han gick Nordiska visskolan 1992-1993. Är med i den fria musik/dans/teater-gruppen Big Wind som turnerar i hela Sverige, där medverkar han som kompositör, musiker och skådespelare.
 
Inspelat av Henrik Cederblom och Åke Linton på Studio Epidemin, Göteborg, 2022.
Mixning: Henrik Cederblom.
Mastering: Petter Eriksson, Studio Folkhemmet.
 
Medverkande:
Magnus Marcinkowski Pettersson - sång, gitarr, text och musik
Thomas Gustavsson - flygel och tramporgel
Andreas Gustavsson - kontrabas
Anders Waernelius - slagverk
Anna Cochrane - fiol och altfiol
Ida Gillner - sopransax
Leonor Palazzo - cello
Peter Grahn - dobro
Ebba Westerberg - slagverk
Marianne Holmboe - kör
Helen Jonsson - kör
Sophie Zäther Mahfouf - kör
 

LÅTLISTA/LYSSNA

1. Något litet har jag sparat (3.05)
2. Där går en liten man (4.01)
3. Här finns bara jag (5.26)
4. Nu är det dags (3.13)
5. Handens mening (4.20)
6. Dom gav mig mitt liv (4.53)
7. Kärleken behöver (4.41)
8. Visst är det vår (3.27)

STREAMA/KÖP
 

Promotion

Peter Holmstedt
Tel: +46 708 79 02 10
Mail: peter.holmstedt@telia.com

SINGEL  |  SOLODEBUT!
MAGNUS MARCINKOWSKI PETTERSSON
• NÅGOT LITET HAR JAG SPARAT

Hjärtat som alltid vill lite till, lite för länge. Tiden går, dagarna blir år. Något litet jag har sparat är ett andetag i en tillvaro där kärleken så lätt kvävs i vardagens grunda vatten. Vi har sett det komma och är inte förvånade. De flesta skilsmässor går mer eller mindre obemärkt förbi. Men också kärlek som långsamt tynat bort kan förtjäna att besjungas.

STREAMA/KÖP  
Release 2023-02-10