TID • Nina Åkerblom Nielsen

KAKACD053 • Release 2022-09-30

Singlar
Lätta steg (release 18/6)
Septembersång (2/9)

Ladda ned bilder genom att klicka på bilderna nedan.

Hur ska vi egentligen förhålla oss till tiden, som obönhörligt rusar fram och lämnar djupa spår i oss alla? Från ungdomens längtansfulla förväntan, genom besvikelse och sorg, till - i bästa fall - nyorientering och framtidshopp. Med albumet Tid vill sångerskan, pianisten och kompositören Nina Åkerblom Nielsen beröra lyssnaren med sånger från livets och årstidernas alla skiftningar.
 
Nina beskriver sig själv som genreöverskridande, men med en stor förkärlek för folkmusik och tidig musik. Efter masterexamen i sång vid Kungliga Musikhögskolan och turnéer runtom i världen med olika barockensembler, beslöt hon sig för att satsa helhjärtat på det egna komponerandet. 2018 kom albumet Some Solitary Wander, som bl a spelats ett flertal gånger i skotska Celtic Music Radio.

Efterhand kom arbetet med Tid också att bli en sorgebearbetning. Mitt under inspelningsperioden avled Ninas livspartner, sångaren och saxofonisten Peter Hjalmarsson, efter flera års kamp mot cancer. Låten Skrivet på mitt hjärta är tillägnad honom, men även deras första son som dog i magen i månad nio. På albumets sista spår Sången ser Nina framför sig hur hon och de två barnen hittar en ny väg framåt, med musiken som en helande kraft.

MEDVERKANDE
Nina Åkerblom Nielsen – sång, klaviatur, kompositör, textförfattare, arrangör
Greger Siljebo – violin
Stefan Wingefors - dragspel
Erik Ottosson - kontrabas
Peter Hjalmarsson - saxofon
Patrik Svanängen - gitarr
Martina Stenman - tvärflöjt
Leif Jonsson - slagverk
Håkan Molander - cello
Mart Hallek – violin
Sophie Bretschneider – viola
 
 
Distribution: Naxos Sweden
Rek. radiospår:
  1 Septembersång 03.59
  2 Lätta steg 03.43
  6 Nyårsklockan slår 03.47


 

Låtlista/Lyssna


1.  Septembersång
2.  Lätta steg
3.  Tusenmilafärd
4.  Mer än jag förstår
5.  Blundar
6.  Nyårsklockan slår
7.  Den vår som kommer snart
8.  Regn
9.  Skrivet på mitt hjärta
10. Sången

www.ninaakerblom.com

Promotion

Peter Holmstedt
Tel: +46 708 79 02 10
Mail: peter.holmstedt@telia.com

SINGEL 2
NINA ÅKERBLOM NIELSEN • SEPTEMBERSÅNG
En solig septemberdag virvlar löven omkring i vinden. De väcker en längtan efter att få dansa genom livet på samma sorglösa vis. I denna sång får hösten symbolisera upprymdhet och nystart, en fläkt av ungdomens sorglösa hoppfullhet. Septebersång är den andra singeln från kommande album Tid.
STREAMA/KÖP 
Release 2022-06-18
SINGEL 1
NINA ÅKERBLOM NIELSEN • LÄTTA STEG

En del dagar går man helt enkelt med lättare steg än andra. Kanske på grund av några vänliga ord. Eller när man möter en varm och öppen blick, som ser på en utan förbehåll och förutfattade meningar. Med Lätta steg vill Nina Åkerblom Nielsen förmedla en känsla av plötslig vardagsglädje. Låten är den första singeln från Nina Åkerbloms album Tid som släpps i september.

STREAMA/KÖP
Release 2022-06-18