Vill du leka?  •  Fredy Clue

KAKAEP002 • Release juni 2023

1/3 Singelsläpp: Kärleksvisa
14/4 Singelsläpp: Jag vill veta nått om vägen

Omslag och engelsk pressrelease, samt de två övre bilderna finns för nedladdning nedan. Klicka för download.
Snart kan du ladda ned alla bilderna!

Vill du leka? är en genomärlig debutresa i hur det är att våga lyssna inåt. Att trassla sig ur känslosnåren och blomma ut på andra sidan i en enda stor ickebinär frihet.  Allt började med den lilla frågan med betoning på första ordet: Vill du leka? En fråga ofta synonym med barndomen och som du nu för tiden sällan frågar dig själv.

2021 ställde sig Fredy Samuel frågan till sig själv för att leta i välmåendet. Svaret blev ett ringande JA. Ett ja som innebar att välja nuet och hitta sätt att undanröja hindren som tyglar leken. Plötsligt insåg de: ”Jag är fast i en känsla, i en identitet, i en livssituation som jag inte vet hur jag ska komma ur.”

”När jag då valde leken och började att leta inåt med ficklampa, oerhört intresserad, kom utvecklingen automatiskt, snabbt som en raket flög jag fram!”

Meditationen blev Fredy Samuels inre förstärkare som lät känslorna, de inre hinderna ta plats och höras. Efter ett tag så föll ledtråd efter ledtråd ned likt mogna äpplen och det var bara att tacka och ta emot.

Clue, Fredy Clue kommer just från den känslan, namnet fångades i luften och la sig snabbt till ro. Musiken i EPn lika så. Den har funnit sin plats och är nu redo för skivsläpp 2 juni 2023

EPn släpps hand i hand med det ickebinära folkdräktsprojekt Bäckadräkten som Fredy Samuel är projektledare för. Ett projekt som uppmärksammar och firar det queera och låter det få plats i en binär folktradition och civilsamhälle. EPn spelas live på scen tillsammans med Bäckadräkten och skapar en föreställning om Fredy Samuels personliga resa i sökandet efter en identitet.

Fredy Samuel Lundh - Nyckelharpa, Sång, Piano (spår 7),
Sabina Lilja - Piano (spår 3)
Mårten Hillbom - percussion (spår 7)

Inspelning: Fredy Clue Studio, Göteborg 2021
Mix och master: Fredy Samuel Lundh, Gabriel Lundh
Foto: Elisabeth Jubelin
Grafisk design: Fredy Samuel Lundh

Rekommenderade radiospår: 
3. Jag vill veta nått om vägen
6. Inser 
7. Kärleksvisa

 

Låtlista/Lyssna

1. Do you wanna play 
2. Vad gömmer du?
3. Jag vill veta nått om vägen
4. Det ringer en klocka
5. Inte vår väg
6. Inser
7. Kärleksvisa
8. Att blomma

www.fredyclue.com
 

Promotion

Peter Holmstedt
Tel: +46 708 79 02 10
Mail: peter.holmstedt@telia.com
 

Live

Kommer snart!

Singlar

SINGEL 2 | SOLODEBUT!
FREDY CLUE • JAG VILL VETA NÅT OM VÄGEN
Du ser det havet framför dig, men vågar inte dyka i. Ditt inre skriker ”fuck yes” samtidigt som du inte har den blekaste vad detta dopp kommer innebära. Du känner vägen inom dig, och litar blint på att allt kommer lösa sig.
Jag vill veta nåt om vägen är den andra singeln från debutalbumet Vill du leka? som släpps 2 juni. 
Fredy Samuel Lundh - Nyckelharpa, Sång, Sabina Lilja - Piano.
STREAMA/KÖP
Release 2023-04-14
SINGEL | SOLODEBUT!
FREDY CLUE • KÄRLEKSVISA
Denna helande debut skapades en mjuk torsdagskväll vid middagsbordet i oktober. Orangelugn stämning omfamnade rummet. Ur vinglaset kom en bordun som Fredy och hans vän Mårten Hillbom improviserade till. Stämningen de skapat tillsammans, översatt i musik. Kärleksvisa är första singeln från Fredy Clue’s solodebut Vill du leka? Release i Juni.
Fredy Samuel Lundh - Nyckelharpa, sång och piano
Mårten Hillbom - percussion

STREAMA/KÖP • PRESSIDA • WEB 
Release 2023-03-01