KAKAFON FESTIVAL 20/5-23
Releasekalas X 3

på Teater Aftonstjärnan i Göteborg

Det är dags för KAKAFON FESTIVAL igen!
Den här gången firar vi TRE av vårens DEBUTALBUM-SLÄPP där artisterna valt att ha releasekalas tillsammans!


Först ut är en av den yngre generationens mest framstående folkmusiker på hardanger-fela, Anna-Karin Andersson som uppträder solo. Sedan en nybildad duo som med stor finess och ett nära tilltal vurmar för den grå vardagen, GRÅ. Sist men inte minst, en veteran inom Göteborgs musikliv, tillika grundare av Kakafon Records, Livet Nord med stort band, som också synts många gånger på Teater Aftonstjärnans scen.

 

Om artisterna

Anna-Karin Andersson | Gränsland

Foto: Martin Axelsson
Foto: Martin Axelsson

Gränsland - en karg och vacker plats fylld av mystik och gamla sägner. I gränslandet mellan Sverige och Norge hörs det magiska ljudet från hardangerfelan eka mellan berg och dal. Klart, stort och trolskt.
Gränsland är ett resultat av många års nyfikenhet, grävande i den norska folkmusiktraditionen och stor spelgläjde.

 
Gränsland är Anna-Karin Anderssons episka debutsoloalbum där hon bjuder in lyssnaren till sin egen musikaliska värld av skira och vackra klanger blandat med kärvhet och tyngd. Med ett unikt framåtdriv och en sanslös förmåga att leka med rytmik och frasering, blandas traditionella folklåtar från Norge och Sverige med egna kompositioner i passionerat solospel på hardangerfela och fiol. 

Release 28/4!

MER INFO / PRESSIDA

Anna-Karin Andersson - hardangerfela, fiol

På scen kl.19.00.
 

GRÅ | Snett ljus

Foto: Daniel Björneke Wirgård
Foto: Daniel Björneke Wirgård

Snett ljus genom fönstret. Vad faller ljuset på? Kanske är det på någonting vackert, kanske är det på någonting fult och trasigt, eller så kilar sig strålarna in i sprickorna mellan det vackra och fula. På en ö i Göteborgs södra skärgård såddes fröet till duon GRÅ när Johanna Björneke Wirgård spelade sina undanstoppade sånger för Petra Haraldson. Debutalbumet Snett ljus är poetisk vardag som skir akustisk visa – för den som stannar upp och lyssnar.

GRÅ vill vara där i mellanläget och poetiskt beskriva och sjunga om när livet skaver och om när längtan vägrar att ge vika. GRÅ är lugnet och eftertanken, men också åren som gått; det grå i håret som är där för att stanna, det vilsamma gråa och den grå ledan. GRÅ berättar om den stora kärleken, men också om den lilla, om när det bara blev och kanske inte ens speciellt bra, om när man inte räcker till, om att röra sig framåt, om att våga sitta still i båten.

Release 21/4!

MER INFO / PRESSIDA

Johanna Björneke Wirgård - sång, gitarr
Petra Haraldson - sång, piano
Daniel Wejdin - kontrabas, gitarr
Gustav Davidsson - trombon
Therese Borglin – kör
Robert Svärd - gitarr
Med flera...

På scen kl.20.00

Livet Nord | Paperbird

Foto: Daniel Björneke Wirgård
Foto: Daniel Björneke Wirgård

Violinisten Livet Nord har turnerat jorden runt med New Tide Orquesta och Kaja, varit verksam i en mängd grupper, dans- och teaterföreställningar. Hon medverkar på minst 60 album och har utsetts till ”Årets Artist” på Folk- och världsmusikgalan. Nu släpper Livet sitt första soloalbum Paperbird, laddat med ett brett spektrum av känslouttryck, en kreativ mix av olika influenser och 19 prominenta gästmusiker. 

Det började med poetisk cirkusföreställning om en liten flicka som sörjer en död fågel. Livet skrev musik till föreställningen och medverkade själv i den. Så föddes ett soloprojekt och debutalbumet Paperbird där Livets vurm för möten mellan olika genrer fått breda ut sina vingar. Paperbird bjuder på mäktig tröstpolska, ilsken minimalism, andäktig begravnings-marsch, balkansväng och sprudlande cirkusvals med mera. Omslaget pryds av en koltrast i papper, en fågel som sägs komma med dödsbud men som också står för tröst, mod, optimism och glädje. Detta blir en dynamisk och färgsprakande konsert med olika konstellationer och gästmusiker! Och kanske får du sjunga med lite också...

Release 19/5!

MER INFO / PRESSIDA

Livet Nord - violinquinton, sång mm
Ellinor Rossing - viola
Sanna Källman - cello
Sunniva Brynnel - dragspel
Martin Nurmi - saxofon
Lisen Rylander Löve - saxofon
Daniel Agebrand - trumpet
Daniel Wejdin - kontrabas
Klara Goliger - keyboards mm
Henrik Cederblom - gitarr
Petra Haraldson - piano
Alice Thorsell - violin
Ebba Westerberg - slagverk 
Robert Svärd - slagverk, gitarr

Med flera...

På scen kl.21.10 ca

PROGRAM 
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :
Kl.19.00
ANNA-KARIN ANDERSSON
GRÄNSLAND
 

Om du lyssnar riktigt noga kan du höra hardangerfelans magiska klang eka mellan bergen. Kall, klar och trolsk.

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :
Kl.20.00
GRÅ | SNETT LJUS

GRÅ är lugnet och eftertanken, men också åren som gått; det grå i håret som är där för att stanna, det vilsamma gråa och den grå ledan.

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : ::
Kl.21.00 
 
LIVET NORD | PAPERBIRD
På scen ca kl.21.00

Mäktig tröstpolska, ilsken minimalism, andäktig begravningsmarsch och hejdlöst balkansväng med mera utlovas!

BILJETTER 
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :
195 kr Ord. pris
100 kr Stud/pens./sjukskriven


BOKA HÄR!
 

Albumen