Singel: POLSKA EFTER MASEIW med Anna Ekborg

"För fem år sedan upptäckte jag arkivet på Folkmusikens Hus i Rättvik. Jag fick en lista från Per Gudmundson med spelmän från Rättvik som han trodde att jag skulle gilla. Jag började gå igenom listan och fastnade för spelmannen vars namn stod högst upp på listan, Petters Erik Eriksson. Sedan dess har Petters Eriks spel varit en stor inspirationskälla för mig och en stor del av min repertoar består idag av låtar efter honom. Den här polskan är en variation på Vårvindar friska, en mycket spridd melodi som finns i flera olika variationer. Den här är efter Petters Erik, som sedan har förts vidare genom Paul Bäckström till Per Gudmundson och nu är det min tur att sätta min egna prägel på den här melodin."
- Anna Ekborg

STREAMA / KÖP
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter