Albumrelease 26/11: MIDVINTERVAKA VINTRA SOLSTICO med Kaja & Tetra

Sedan ett decennium har föreställningen Midvintervaka värmt ljustörstande, frusna vintersjälar, från norr till söder och nu firar Kaja & Tetra 10 år med jubileumsalbumet Vintra Solstico (Midvintersolstånd på esperanto) ! Här ljuder allt från mariavisor på svenska och grekiska, festmusik från Marocko och Stilla natt på spanska, till tonsatt poesi av Olivia Bergdahl, julvisa av Alf Hambe och haitisk sång om änglarna som lyssnar på oss. Musiken förevigades under några soliga dagar i maj på Studio Epidemin med Göteborgs främste folkmusikproducent Henrik Cederblom vid mixerbordet. Nu släpps Vintra Solstico in i våra hem inför stundande vintersolstånd och julfirande. Välkommen in i värmen till ett dignande julbord med dofter, smaker och toner från Norden, Mellanöstern, Karibien och Medelhavet.

MEDVERKANDE
Maria Stellas – Sång (lead 2, 6, 10), zils, req, maraccas, mungiga, klacketter och klockor  
Ingrid Brännström – Sång (lead 1, 3, 6, 8, 9), davoul, bombo och klockor
Sanna Källman – Sång (lead 2, 5, 6, 7), cello, guiro, chekere och klockor
Anna Ottertun – Sång (lead 4, 9, 12), darbouka, req, ramtrumma och klockor
Livet Nord – Violinquinton, mandolin och sång
Camilla Åström – Dragspel och sång (lead 13)
Jenny Kristoffersson – Kontrabas och sång
Gästmusiker: Sten Källman – Haititrummor (spår 5)

Inspelning och mix: Henrik Cederblom. Mastering: Claes Persson. Artwork: Hans Fahlberg
MER INFO/PRESS
STREAMA

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter