Albumrelease 16/7: SOLO med Anna Ekborg

Nu har vi släppt en fantastisk folkmusikplatta med Anna Ekborg! Hon är en utav den yngre generationens folkmusiker som på senare år har etablerat sig på den svenska folkmusikscenen, både som soloartist och som ensemblemusiker i bland annat den Grammisnominerade stråktrion Northern Resonance. 
Anna är uppvuxen i Falun och rättvikspolskorna är det som ligger henne allra varmast om hjärtat. Genom mentorer som Ellika Frisell, Mikael Marin, Hadrian Prett och Per Gudmundson samt genom gamla arkivinspelningar bär Anna med sig en otrolig låtskatt och under 2021 släpper hon sitt första soloalbum med den repertoaren hon har samlat på sig genom åren. 
Med en längtan efter att hitta nya influenser och att utforska musikens gränser tillsammans med en nyfikenhet och inspiration från tidigare generationers spelmän sätter Anna sin personliga prägel på den musik som hon bär med sig. Med en medvetenhet i sitt spel bjuder hon åhörarna på ett uttrycksfullt samt djupt rotat fiolspel med en stor personlighet där låtarna växer för varje omtag.

STREAMA/KÖP DIG 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter